Coneixem en Dawa Sherpa, consultor actual de Namlo Europa a Camp Hope, on els habitants de Yarmasing van ser evacuats després del terratrèmol del 25 d’abril. En Dawa assisteix a Namlo Europa al campament i recull informació i fotografies de la situació al Nepal per poder informar als nostres col·laboradors i seguidors.

El meu nom és Dawa Sherpa. Vaig néixer el 6 d’octubre de 1983 en un poble anomenat Yarmasing, que està a una altitud de 2000 m., al nord-oest de l’Himàlaia, a la frontera amb el Tibet. La meva família està formada per 7 membres i vaig ser el primer noi del meu poble en estudiar en una escola anglesa a Kathmandu. El meu pare era guia turístic i sabia de la importància de l’educació en el seu dia a dia amb els turistes que acompanyava en els trekkings. El meu pare es va esforçar per a què estudiés a Kathmandu i que ajudés a la meva comunitat un cop estigués format.

Vaig fer el que el meu pare havia somiat per a mi, un cop vaig acabar l’educació secundària l’any 2003. La senyora Magda Nos havia construït una bonica escola al meu poble on els nens de nou pobles del voltant també hi estudiaven. Vaig treballar amb la Magda Nos a Namlo com a coordinador de projectes entre els anys 2003 i 2008 i vaig servir al meu poble al llarg de 6 anys en un programa de desenvolupament sostenible de la meva comunitat. Estic molt orgullós de poder dir que els nens del meu poble estan ben educats i poden parlar bé l’anglès, i també que els habitants han pres consciència de la importància de l’educació.