SITUACIÓ AL NEPAL, 1 de maig

  • Morts: 5.582
  • Ferits: 11.175
  • Llars destruïdes: 130.033
  • Llars parcialment danyades: 85.856
  • Major nombre de víctimes a Sindhupalchowk, Kathmandu i Nuwakot
  • $ 415 milions necessaris per al socors humanitari, 22.227.824 dòlars registrats fins avui.

A les Comunitats de Namlo, el terratrèmol ha impactat de diferent forma: a Khamdenu (districte de Tanahu), on estem finalitzant la construcció d’una escola, 13 famílies que representen 100 persones van perdre les seves llars. La bona notícia és que no hi ha hagut víctimes mortals. L’escola està en perfecte estat.

Yarmasing (districte de Sindhupalchowk), una petita comunitat xerpa prop de la frontera tibetana amb Nepal, on Magda va passar tres mesos l’any 1999 treballant amb la seva gent per construir la primera escola de Namlo, ha estat la més afectada. Després del terratrèmol, només tres cases segueixen en peus. Això deixa prop de 150 famílies (unes 750 persones) sense menjar ni refugi. Sushil Tamang, un dels nostres alumnes becats del poble, ha mort en un lliscament de terra.

Yarmasing

Yarmasing abans del terratrèmol. Al fons, el que era l’escola, ara en runes.

Hem coordinat un equip de voluntaris per implementar un pla d’ajuda humanitària basat en necessitats bàsiques -tendes de campanya, mantes, matalassos, aliments i estris de cuina. L’accés a Yamarsing és molt limitat, és necessari arribar en helicòpter.

Necessitem prop de 36.000€ per dur a terme aquesta ajuda humanitària. Aquest és el pressupost detallat.

Si us plau, et demanem col·laboració per a ajudar a aquestes persones.

Totes i cadascuna de les persones implicades ho fan de forma totalment altruista, per la qual cosa el 100% dels donatius aniran per als afectats pel terratrèmol i cada donació, sigui gran o petita, serà de gran ajuda.

*Totes les donacions són desgravables.