Des de Namlo Europa volem anunciar-vos l’acord signat amb l’ONG Lead Nepal UK per a la reconstrucció d’habitatges en la devastada Tandrang, comunitat situada a 15 km de l’epicentre del terratrèmol ocorregut el passat 25 d’abril de 2015.

Lead Nepal UK, amb seu a Anglaterra, va aconseguir cobrir les necessitats bàsiques dels seus habitants en un primer moment. Així i tot, gairebé un any després, els supervivents d’aquella catàstrofe continuen sense una llar pròpia, en campaments improvisats.

L’objectiu d’aquest acord és conjuminar esforços amb Lead Nepal UK en logística i metodologia per ajudar en la reconstrucció.

Gil Daryn, fundador de Lead Nepal i doctor en antropologia a Cambridge, va viure deu anys al Nepal, dos d’aquests a la comunitat de Tandrang, generant forts vincles amb els seus habitants.

La Magda i en Gil es van conèixer en 2010 al Nepal. Allà, la Magda va poder explicar-li els projectes de construcció d’escoles que estava duent a terme al país i com la integració i la participació de les comunitats era un requisit indispensable en el procés. El gran nivell de coneixement d’en Gil sobre la cultura nepalesa, juntament amb el compromís de la Magda d’ajudar el Nepal, va donar com a resultat que en Gil s’involucrés com a voluntari amb els projectes, per la qual cosa continuen mantenint una bonica amistat.

Deu mesos després del terratrèmol, es tornen a trobar, en aquest cas per a la recuperació de Tandrang.

Estem molt feliços de poder comunicar-vos aquesta col·laboració. Representa una nova oportunitat per seguir recolzant al poble nepalès en aquests moments tan difícils, de la mà d’una organització amb la qual compartim valors.

Us convidem a conèixer Lead Nepal a través de la seva pàgina web.

Si vols col·laborar o tenir més informació sobre el projecte no dubtis a contactar amb nosaltres.