Avui he rebut una notícia molt trista i una petició urgent d’ajuda de Yarmasing, una petita comunitat xerpa prop de la frontera tibetana amb Nepal. Aquí és on vaig passar tres mesos l’any 1999 treballant amb la seva gent per a construir la primera escola de Namlo. Ara, després del terratrèmol, només tres cases segueixen en peu. Això deixa a prop de 150 famílies (unes 750 persones) sense menjar ni refugi. Sushil Tamang, un dels nostres alumnes becats del poble, ha mort en un lliscament de terra i necessitem el teu suport per evitar més pèrdues. Comptem amb un equip de voluntaris, alguns del poble, a punt per implementar un esforç d’ajuda humanitària que consisteix en necessitats bàsiques -tendes de campanya, mantes, matalassos, aliments i estris de cuina. Dawa Sherpa, un dels habitants del poble i primer coordinador del projecte de Namlo, ens ha d’acabar d’actualitzar de la llista definitiva de les necessitats més urgents, que està al voltant dels 31.000 euros. Si us plau, et demanem col·laboració per ajudar a aquestes persones. El 100% anirà per a ells i cada donació, grans i petites, tindran un impacte.

Mentre esperem fotos de Yarmasing, aquests són d’un poble proper que també ha experimentat grans pèrdues.

MAGDA, presidenta de Namlo Europa