Mauro Bravo, enginyer de camins, és voluntari de Namlo Europa i ha viatjat al Nepal en dues ocasions per supervisar la construcció de l’escola de Kyamin.

1. Quina és la teva tasca a Namlo Europa?

La meva tasca es basa en la supervisió dels treballs de construcció de l’escola de Kyamin, a Kalesti, un petit poble a uns 10 km de Damauli, capital del districte de Tanahun (Nepal).

2. Què et va motivar a col·laborar amb Namlo?
Mentre estava en cerca activa d’ocupació, tenia disponibilitat de temps i em motivava la possibilitat de treure partit a la meva experiència col·laborant de forma altruista amb una organització sense ànim de lucre. A través d’un anunci de l’organització vaig contactar amb Namlo i les converses posteriors van fer la resta. 
Aquest Nadal van tornar a contactar amb mi per assessorar-los en la segona fase de construcció de l’escola. L’atzar i les circumstàncies van permetre que disposés de 15 dies de vacances per supervisar l’arrencada de la construcció de la segona planta de la mateixa escola de Kyamin.

3. Com ha estat la teva experiència al Nepal? Explica’ns les teves impressions.
L’experiència ha estat molt curiosa, ja que ha estat com reprendre el projecte on el vaig deixar, com si res hagués passat en aquest temps: els professors, la família amb qui em vaig allotjar, en Krish Bhattarai -el meu company de Namlo-… Tot va resultar d’allò més senzill. Han estat 15 dies en els quals no he necessitat adaptar-me.

4. Quins han estat els reptes en la construcció de l’escola de Kyamin? Com els han solucionat?
El major repte ha estat planificar amb antelació i comunicar els preparatius amb els Mistris -supervisors de construcció locals-. També el fet de respectar la forma local de construir, sense tractar de revolucionar amb la forma de construir a Espanya, introduint mètodes i qualitats que és impossible d’implantar. Tractar de corregir l’important i obviar l’irrellevant. Aquests reptes els hem solucionat amb paciència i respecte i la comunitat ha respost de la mateixa manera.

5. Què t’ha aportat l’experiència?
Des del punt de vista professional, m’ha permès millorar la meva comunicació. El fet de parlar en un altre idioma obliga a esforçar-se en com transmetre i rebre els missatges. Des del punt de vista personal, l’aprenentatge d’una cultura diferent de la meva des de la quotidianitat